Ajándékok az új taggal gyarapodott orángutáncsaládnak

2020-10-15

Ha újszülött érkezik a családba, le kell kötni a nagyobbacska gyermekek figyelmét, hogy állandó kíváncsiskodásukkal ne zavarják se a mamát, se a babát. Így van ez az orángutánoknál is, ahol néhány napja újabb bébi született! Alapítványunk ajándékokkal lepte meg az orángokat.

 

Bár Móric – az alig két hónapos kölyök - még anyja hátán időzik és alvással tölti napjai nagy részét, és  az újszülött nem is látható anyukája, Jula ölelő karjai között, az orángután-család többi tagja igencsak izgatott.  Alapítványunk sok-sok játékot adományozott az orángoknak, aminek most még főként a nagyobb kölykök örülnek.

Most összesen négy „kiskorú” van az orángoknál: a két pici, és a két kiskamasz: a hatéves Annahanna és Lone. (Mindannyijuknak Chuij az apja, Lia tízhetes kisfiának, Móricnak a 2014. decemberében született Lone a vértestvére, míg az újszülöttnek – akinek Jula adott életet szombat reggel – a 2014. novemberében született AnnaHanna). A fokozott izgalmi állapotban lévő oráng-lányok figyelmének lekötése nem könnyű feladat, - hiszen állandóan ott lebzselnének a picik körül, ami azért az anyukák számára is fárasztó (a többgyermekes családokban ismerős ez az érzés, ugye?)

Alapítványunk sok-sok játékot és foglalkoztató eszközt ajándékozott az orángután családnak. A csomagban különböző kongok, etetőlabdák és erős kartonpapír tekercsek vannak, csupa olyan holmi, ami hosszú ideig leköti a játékos állatok figyelmét. Az adományokat azokból az adományokból vásároltuk, amelyez az Egy falatka állatkert támogatói oldalunkra utaltak az Állatkert barátai.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink