Alapítónk 150. születésnapjára

2016-08-10

Sárga virágkoszorútól övezett 60 424 kinyomtatott név, - ez a díszes tábla Alapítványunk ajándéka a 150. születésnapját ünneplő Állatkertnek. Az örökbefogadók névsorából készült az ajándék, hiszen Alapítványunkon keresztül ők a legfőbb támogatói az Állatkertnek.

Az állatkerti állatok örökbefogadásának szép gesztusa persze csak az utóbbi  évtizedekben  honosodott meg nálunk: 1992-ben, Alapítványunk első évében összesen 203-an váltak állatkerti nevelőszülőkké (az első örökbefogadott állat Golo az akkor három éve Budapesten élő, fiatal gorilla hím volt, akit az Akela együttes fogadott örökbe).Most, 2016. augusztus 8-áig bezárólag összesen 60 423-an váltak nevelőszülőkké , az Állatkert 150. születésnapján utolsóként örökbefogadott állat Vidor, a mókusmajom volt.

Alapítványunk – valamennyi állatkerti nevelőszülő nevében is – köszönti  alapítóját, a Fővárosi Állat- és Növénykertet, kívánva, hogy a következő 150 évben is hasonlóan dinamikusan fejlődve  legyen a kulturált szórakoztatás, ismeretterjesztés, természetvédelem legjelentősebb hazai képviselője. Alapítványunk továbbra is támogatni fogja minden törekvésében.