Állatkerti tortaszépségverseny

2023-02-03

Mit keres az Állatkert a MentesFeszt-en? Aki február 25-én vagy 26-án eljön az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjébe, megtudhatja.

 

Előljáróban azért elárulunk egy-két érdekességet: bizony az állatkerti állatok között is vannak cukorbetegek, túlsúlyosak, vagy éppen vesebeteg-diétára szorulók és egyáltalán nem könnyű összeállítani a számukra kedvező, egyedi étrendet. A hétköznapi menü mellett pedig vannak kiemelt ünnepek is, amelyeken például születésnapi tortával lepjük meg az ünnepeltet.

Arunt, a növendék elefántot, vagy Indigót, a kiskamasz gorillát tavaly a Mentes Cukrászüzem lepte meg ötödik születésnapjukon egy számukra készült, speciális tortával. De gyakran az állatgondozók is készítenek ünnepi finomságot állataiknak.

A MentesFeszt (www.mentesfeszt.hu) látogatói szavazzák majd meg, hogy melyik állat gondozói készítették a legszebb tortát. A szavazók között mindkét napon 16 órakor egy-egy szerencsést is sorsolunk, akik állatkerti örökbefogadást nyernek! Az az állatkerti gondozócsapat pedig, akikre a legtöbb voks érkezett és a szavazók szerint legszebb szülinapi tortát készítette az állatkerti ünnepeltnek, ajándékot kap!

Sőt, állomásunkon bárki támogathatja az állatkerti lakókat, és örökbe fogadhat egy zsiráfot, oroszlánt vagy akár vízilovat, vagy bármilyen állatkerti állatot! Ha tényleges valójukban nem is vihetik haza, de tiszteletbeli nevelőszülőként egyedi információkat is kaphatnak róluk.

Köszönjük a tortafotókat az állatok gondozóinak!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink