Archívum

Összesen: 733 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 37 »

2018-11-27

A kulisszák mögött dolgoznak...

A sisakos kaméleontól a madárfiókáig, a törpeegértől a zsiráfig, oroszlánig, medvéig mindenhez kell érteniük. A látogatók talán nem is sejtik, micsoda tudás, tapasztalat és lélekjelenlét kell ahhoz, hogy a legkülönbözőbb állatokat kezelni tudják.

Olvasom tovább...

 

2018-11-24

Búcsúzunk, Asha

Ó, jaj: milyen gyorsan tud porrá lenni a Remény! Asha az egyik legkedveltebb állatunk volt, éveken át vezette a népszerűségi listát az Állatkertben. Majd ezernyi örökbefogadója nevében búcsúzunk tőle.

Olvasom tovább...

 

2018-11-15

Véget ért a Zoolimpia 2018

Sokszor voltunk már az állatkertben, de még soha nem érezte magát a kisfiam ilyen jól! – Ilyen visszajelzések érkeztek Alapítványunkhoz a Zoolimpia 2018 programunk után. 120 fogyatékkal élő gyermek számára szerveztünk élményterápiás programot, ami idén is szívmelengető élményeket hozott.

Olvasom tovább...

 

2018-10-17

Julien király ajándékai

Fenséges látogató járt az állatkertben: maga Julien király! Pontosabban magyar hangja, Forgács Gábor, hogy örökbe fogadja unokáinak a katta-nemzetség nálunk időző tagjait.

Olvasom tovább...

 

2018-10-14

Október 15-én, hétfőn zárva tartunk!

Az év minden napján nyitva vagyunk, de hétfőn arra fordítjuk a napot, hogy még jobbak legyünk.  

Olvasom tovább...

 

2018-10-10

Változott a kedvencek sorrendje

A szerencse forgandó: míg Níva, a szépséges tigrislány augusztusban be sem fért a TOP 10-be, a leggyakrabban örökbe fogadott állatok élcsapatába, szeptemberben ő volt a legnépszerűbb állat. Arun, a kis elefánt megőrizte második helyét, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán hármas holtverseny alakult ki.

Olvasom tovább...

 

2018-10-10

Halloween az esti Állatkertben

Tatu, kígyó, denevér – a halloweeni esti séta sztárjai az Állatkertben. Meg mindenféle más, izgalmas állat, akiket olyan közelről láthatsz, mint egy hétköznapi látogatás során soha.

Olvasom tovább...

 

2018-10-08

Újdonságok az őszi Nevelőszülők Találkozóján

Tegnap verőfényes napsütés köszöntötte az állatkerti nevelőszülőket, közöttük Balázs Andi színművésznőt, aki eddigi védencei, Pihe és Panda (racka juhok) mellett örökbe fogadta Nyalit és Falit, a két farksodrót is.

Olvasom tovább...

 

2018-10-01

Vasárnap várjuk az örökbefogadókat

Ugye, kéznél van az örökbefogadási csomagban kapott meghívó? Október 7-én ennek felmutatásával ingyenesen jöhet be az állatkertbe, hogy meglátogassa kedvencét! Ekkor tartjuk a szülői értekezleteket is, amikor közvetlenül is találkozhat állata gondozójával és sok érdekességet, intimitást is megtudhat kedvence mindennapjairól.

Olvasom tovább...

 

2018-09-28

Sheshe is támogatta a Bátor Tábort

Bár Alapítványunk is adománygyűjtő szervezet, ahol tudunk, mi is segítünk más, etikusan múködő szervezeteknek. Így szívesen támogattuk a Bátor Tábor Alapítványt vállalásuk anyagi fedezetének megteremtésében.

Olvasom tovább...

 

2018-09-27

Gábor és a fókák

Soren, a borjúfóka Rakonczay Gábor extrém-sportoló „nevelt gyermeke” lett. Gábor sikeres grönlandi expedíciójáról visszatérve fogadta örökbe Sorent, - a borjúfókák természetes élőhelye ugyanis kiterjed a „Zöld ország” körüli vizekre.

Olvasom tovább...

 

2018-09-24

4 646 788 Ft

Arun, Indigo, Sheshe – és valamennyi állatunk nevében köszönjük az 1%-okat. Az értesítést már megkaptuk, hamarosan a pénz is megérkezik, amit tovább is adunk majd az Állatkertnek az állatok tartási körülményeinek javítására.

Olvasom tovább...

 

2018-09-21

Óriáslabda az orrszarvúnak

Ha játékos állatokra gondol valaki, inkább jut eszébe egy gombolyaggal bíbelődő kiscica, mint a mozdony-méretű rinocéroszok. Pedig nekik is szükségük van figyelem lekötő foglalatosságra, változatos ingerekre.

Olvasom tovább...

 

2018-09-20

Zoolimia 2018

Az első érmek már gazdára is leltek: mindenki nyert, aki a legjobb képességei szerint részt vett az állatkerti élményterápiás program első napján. Alapítványunk ma mozgássérült gyerekeket látott vendégül.

Olvasom tovább...

 

2018-09-18

Asha támogatói

Ismét meglátogatták védenceiket, - ami önmagában nem nagy hír, hiszen sok örökbe fogadó tesz így. A HERBioticum viszont egész „bulit” szervezett, hogy másoknak is bemutathassa az elefánt-tesókat.

Olvasom tovább...

 

2018-09-13

A teknősbéka kihívástól a majompogácsa kóstolásig

Régi kedves partnerünk, az Infinety Group idén ismét minket kért fel családi napjának megrendezésére. A múlt szombati program remekül sikerült, az állomásjátékok nagy sikert arattak a cég munkatársainak, és természetesen gyermekeik körében.

Olvasom tovább...

 

2018-09-10

Ezredszer az Állatkertben

Egyedülálló teljesítmény! Talán nincs még egy ember (az itt dolgozókon kívül), aki annyiszor belépett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, mint Dénes Gábor. Ezredik látogatása alkalmából itt köszöntötte fel a családja is és az ünneplésből Alapítványunk is kivette a részét.

 

Olvasom tovább...

 

2018-09-07

Basil, a király

Helycsere volt a leggyakrabban örökbefogadott állatok augusztusi sorrendjében: Basil, a fenséges hímoroszlán az előző hónap második helyezése után a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára lépett, míg Arun, a bájos elefántkölyök – aki szinte megszületése óta vezette a listát -  leszorult a második helyre! A TOP 10 további helyezettjei is eléggé eltérnek az általános trendtől.

Olvasom tovább...

 

2018-09-05

Miki a nyerő a DPD-nél

Miki, a flamingó volt a legsikeresebb totemállat, az ő csapata nyerte a DPD Hungária Kft csapatépítő tréningjét. A cég éppen ezért őt fogadta örökbe, arany fokozatú támogatóként.

Olvasom tovább...

 

2018-09-03

Nebulók az állatkertben

Csillogó szemmel, érdeklődéssel telve nézik a világot: minden napra jut valami izgalmas tanulnivaló, megtapasztalni való érdekesség. Persze, nem csak az állatkölykök esetében van így, az embergyerekek zöme is így kezdi az iskolát.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 37 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink