Archívum

Összesen: 701 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 36 »

2018-05-06

Áprilisi TOP10: Cukik az élen

Arun, az öt hónapos kis elefánt még az élen, de Iringó, a pöttöm gorilla baba már ezüst érmes a legnépszerűbb állatok áprilisi TOP listáján. Auróra harmadik helye sem meglepetés, hiszen  a bájos arcú kispanda rendre ott van a leggyakrabban örökbe fogadott állatok élbolyában.

Olvasom tovább...

 

2018-05-06

Jövő vasárnap: Nevelőszülői értekezlet az Állatkertben!

Már csak hetet kell aludni és itt is van a Nevelőszülők Napja az Állatkertben. Ugye, ti  is eljöttök meglátogatni kedvenceiteket?

Olvasom tovább...

 

2018-04-25

Egy kis segítség, hogy célba érjen az 1%!

A személyi jövedelemadó 1% óriási segítség a civil szervezeteknek, így Alapítványunknak is, de sokat nem tudják, miként is kell rendelkezni annak felajánlásáról. Íme, egy kis segítség ahhoz, hogy biztosan célba érjen!

Olvasom tovább...

 

2018-04-24

Arun is köszöni az 1%-okat

Arun, a tavaly született kis elefánt ezúton is köszöni a támogatást. Az szja 1%-kokból összegyűjtött pénz (majd hatmillió forint) segített abban, hogy igazán kényelmes körülmények közé érkezhessen a Budapesti Állatkertbe.

Olvasom tovább...

 

2018-04-23

Leszel a munkatársunk?

Az Állatkert – ahol Alapítványunk tevékenykedik - a legjobb hely ugyan a világon, mégsem csupa móka, kacagás, itt bizony dolgozni is kell. Éppen ezért munkatársakat keresünk, több munkakörbe is!

Olvasom tovább...

 

2018-04-22

Az éjszaka csodái

„Tanár úr tudná talán,/milyen hal ez? macskacápa?”
„Rá van írva uszonyára,/de nincs itt az ókulám.”
Pál örült, hogy futhatott/és szekundát nem kapott. (Weöres Sándor: Az éjszaka csodái)

Olvasom tovább...

 

2018-04-06

TOP 10, ABC-sorrendben

Legalább is a lista elején: Arun, Auróra, Bandita az első három helyen, de még Cezi is ott van a márciusi TOP tízben. S az abc-sorrenden túl, már Indigo, az alig egy hete nevet kapott gorilla-baba  is megkezdte a felkapaszkodást a leggyakrabban örökbe fogadott állatok listájára.

Olvasom tovább...

 

2018-03-31

Különleges család: három gyerek, egy macska és egy elefánt

Nyuszi helyett elefántot fogadott örökbe Farkasházi Réka Húsvét előtt, amikor az állatkertben járt kislányával a Családvarázs újabb forgatásán.

Olvasom tovább...

 

2018-03-30

Simogasd az Állatkertben!

Nem maradnak ki a nyuszi-élményből az Állatkertbe látogató gyerekek: a húsvéti hétvégén több, kézhez szoktatott nyuszi is várja őket a Japánkertben felállított sátorban. Aki pedig egész évben szeretne nyulat, az jobb, ha örökbe fogadja Kendét vagy Kázmért!

Olvasom tovább...

 

2018-03-29

Indigó, leszel-e új kedvenc?

Hónapról hónapra közreadjuk a leggyakrabban örökbe fogadott állatok listáját, (hamarosan jön a márciusi is). De bármennyire egyszerűnek tűnik is a magyarázat egy-egy állat népszerűségére, a helyzet azért korántsem egyértelmű.

Olvasom tovább...

 

2018-03-27

Duncan is családtag lett

A cím egy picit kétértelmű, de a tartalom nem! A család nélkül élő gyermekeket támogató NENESZ szervezet örökbe fogadta Duncant, a veszélyeztetett szecsuáni takin budapesti példányát.

Olvasom tovább...

 

2018-03-10

Gyógyító lézer az Állatkertben

Az „embergyógyászatban” már 2012 óta  bizonyított a Safe Laser, most már az állatkerti állatorvosok is használják. Itt, a Fővárosi Állat- és Növénykertben először sérült denevéreket  kezeltek a Safe Laser cégcsoport orvostechnikai eszköz adományával.

Olvasom tovább...

 

2018-03-04

Elefántok az élen

Arun és Asha az egyéni verseny első két helyezettje, s csapatban is magasan nyertek az elefántok. A „legnépszerűbb örökbefogadott” címet feltehetőleg sokáig nem lehet elvenni a bűbájos elefánt kölyöktől.

Olvasom tovább...

 

2018-02-28

Virágcsokor helyett

Állatbarát kedvesednek nőnapra ajándékozz állatot! Persze – a felelős állattartás jegyében – ne valami otthoni cukiságot, inkább fogadj örökbe egyet az állatkert igen gazdag kínálatából!

Olvasom tovább...

 

2018-02-12

Téli kedvencek

Arun toronymagasan vezet, utána viszont változott a sorrend a korábbiakhoz képest: Bandita és Belij is dobogós lett januárban a leggyakrabban örökbefogadott állatok listáján.

Olvasom tovább...

 

2018-02-05

Add az állatoknak az 1%-ot!

Most van alkalmad segíteni személyi jövedelemadód 1%-ával, ha egyéni vállalkozó vagy áfás magánszemély vagy. Február 25-ig kell elkészíteni az adóbevallásodat, s ha rendelkezel személyi adód 1%-áról, támogathatod a civil szervezetek munkáját.

Olvasom tovább...

 

2018-02-05

Készülünk a szerelmesek napjára!

… készülj te is! De kedvesednek ne szedj hóvirágot (mert védett), ne etesd őt dupla adag tortával (mert egészségtelen) és ne vegyél neki iszonyúan cuki kölyökkutyát vagy cicát (mert az élő állat nem játék)! De arról gondoskodhatsz, hogy legyen egy igazi kiselefántja vagy akár egy félelmetes tigrise!

Olvasom tovább...

 

2018-02-01

Mégis lesz élményterápia az Állatkertben!

Véletlenül találtunk rá a szinte hihetetlen hírre a karácsony előtti dömpingben: Lubics Szilvia ultramaratonista futóbajnok az Állatkerti Alapítvány javára gyűjt egy jótékonysági vásáron.  Azóta hivatalosan is megkaptuk a MOL Új Európa Alapítvány ajándékát: több mint egymillió forintot, amelyet az állatkerti élményterápia program folytatására fordíthatunk!

Olvasom tovább...

 

2018-01-26

Sikerrel mutatkozott be a Gorillák vagy szurikáták programunk a Good Impacton

Megmérettetünk a mustrán – és szerencsére – egyáltalán nem találtattunk könnyűnek, sőt nagy érdeklődés övezte az állatkerti Alapítvány bemutatkozását.

Olvasom tovább...

 

2018-01-22

Három a fiú, - Vastagéknál

Csaba és Tamás nevét mindenki ismeri, - ők a Vastag-tesók, akik Alapítványunk tavalyi születésnapi jótékonysági koncertjén is műsort adtak -, de kevesen tudják, hogy van egy harmadik fivér is, Balázs. Együtt jöttek az Állatkertbe, mert ezt a helyszínt tartották a legalkalmasabbnak, hogy a Családok Éve  alkalmából készülő sorozatban bemutatkozzanak.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 36 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink