Archívum

Összesen: 701 db

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 36 »

2020-09-24

Virtuális tombola: Egy falatka állatkert

Szeretnél egy családi hétvégét egy szuper hotelben? Vagy egy óriás plüssfigurára vágysz? Esetleg kertészeti utalványra, ismeretterjesztő könyvekre, kozmetikai ajándékcsomagra vagy szabaduló szobás programra vágysz? Bármelyiket megnyerheted…

Olvasom tovább...

 

2020-09-23

Kölyökidő az Állatkertben

Ismét egy jó hír: Alapítványunk elnyert egy támogatást, az Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázatán. Ennek keretében egy újabb izgalmas, ismeretterjesztő vetélkedőt rendezünk,"Kölyökidő az Állatkertben" címmel.

Olvasom tovább...

 

2020-09-22

Layla monológja, az orrszarvúk világnapján

Layla vagyok, a szélesszájú orrszarvú, de ha örökbe fogadsz, Te is hívhatsz „Kis Hercegnőnek”. Tudom, ez azért egy kicsit túlzás az 1500 kilómhoz képest, de azért jól esik…

Olvasom tovább...

 

2020-09-20

Juan Carlos keresztapa lesz...

Bármilyen bájos állatkák a törpe selyemmajmok, mégis ritkán fogadják őket örökbe. Kiemelt céges támogatójuk pedig most akadt először. S rögtön egy különleges italt is elneveznek majd róla.

Olvasom tovább...

 

2020-09-18

Marci kedvence volt

Megható Támogatói tábla került ki Balu kifutójához:a család és a barátok fogadták örökbe a kedves mackót, Marci emlékére.

Olvasom tovább...

 

2020-09-16

Kérdezd a gondozót!

Új „rovatot” indítunk a virtuális szülői értekezlet jegyében: kérdezz a gondozótól! Ha már személyesen nem találkozhatnak állataink örökbe fogadói most azzal a személlyel, aki kedvencüket legjobban ismeri, legalább így, a virtuális térben választ kaphatnak kérdéseikre.

Olvasom tovább...

 

2020-09-14

Október 4-én ismét virtuális „Nevelőszülői értekezlet” lesz

Felelős döntésként ismét virtuálisan, a facebook oldalunkon lebonyolítva rendezzük meg az október 4-én esedékes Állatkerti Nevelőszülők Napját. E népszerű rendezvényen nem tudnánk biztosítani, hogy a szülői értekezleteken ne verődjenek nagyobb csoportba az örökbe fogadók.

Olvasom tovább...

 

2020-09-10

Köszönjük az szja 1%-okat!

Összetehetik a kezüket az állatkert lakói, hogy milyen klassz támogatói vannak. Soha nem kaptak még akkora szeletet az szja1%-os felajánlásokból, mint most!

Olvasom tovább...

 

2020-08-28

Szeretnél Móriccal aludni?

Alvóbaba. A három hetes kis orángután leggyakrabban így lehet látni: anyukája, Lia hátán szundikál. Szeretnél te is Móriccal aludni?

Olvasom tovább...

 

2020-08-21

Tanuljunk a hangyásztól!

A Túllövés napján – idén augusztus 22-re esik – fontoljuk meg a sörényes hangyászok fogyasztási stratégiáját! A kis Guba nemzettségének példáját kellene követnünk!

Olvasom tovább...

 

2020-08-20

Hazavinnéd Móricot?

Erről persze szó nem lehet, Lia, anyukája sem hagyná! De lehetsz a tiszteletbeli nevelőszülője és arra is van megoldás, hogy alvótársad legyen, és hogy mindenféle orangutános csecsebecsékkel játszhass naphosszat.

Olvasom tovább...

 

2020-08-19

Az Orangutánok világnapján

Láttatok már meghatóbb jelenetet? Lone, a hat éves orangutánlány megpuszilja Móric, újszülött kistestvére kezecskéjét, míg Lia, édesanyjuk mosolygó szemmel figyeli az idillt.

Olvasom tovább...

 

2020-08-11

Nehezen tanul? Ellenkezőleg!

Sokan hallottuk már a mondást: nehezen tanul, könnyen felejt, mint a kiselefánt. De ez egyáltalán nincs így, sőt, sokkal inkább az ellenkezője igaz!

Olvasom tovább...

 

2020-08-09

154.

Pontosan 154 éve, 1866. augusztus 9-én a déli harangszóra nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat és Növénykert.

Olvasom tovább...

 

2020-08-07

Szülinapi ajándékok

Előrehozott „szülinapi buli” volt az Állatkertben, hiszen vasárnap lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert megnyitásának 154. évfordulója. Ez alkalommal az Állatkert lakói kaptak ajándékot: némelyikük különlegesen finom falatokat, mások pedig az Alapítványunk által adományozott állati játékokat. Például Zulu, a kézzel nevelt szurikátakölyök.

Olvasom tovább...

 

2020-08-03

Babaváró flamingó Radics Gigi állata

Nem véletlenül fogadott örökbe egy flamingó fiókát Radics Gigi. Mint mondta, a születendő kislányának berendezett babaszoba tapétája éppen flamingó mintás.

Olvasom tovább...

 

2020-07-23

Indigo új nevelőszülei

Kiemelt támogatói, arany fokozatú nevelőszülei vannak Indigónak. A SwiconGroup dolgozóinak gyerekei több állat közül választották ki és szavazták meg, hogy a tündéri gorilla kölyköt fogadják örökbe.

Olvasom tovább...

 

2020-07-13

Bendegúz, a sztárjelölt

Már látható Auróra mellett a kifutóban Bendegúz, az újonnan érkezett vörös macskamedve fiú. Minthogy a kispandák mindig is a legnépszerűbb állatok közé tartoztak az állatkertben, vélhetően Bendegúznak is sok örökbe fogadója lesz.

Olvasom tovább...

 

2020-07-07

Kenguruk a középpontban

Immár négy kengurufaj látható az Állatkertben: Parma kenguruk érkeztek a szürke óriáskenguruk mellé, s rajtuk kívül az Ausztrál házban élő ecsetfarkú patkánykenguru, valamint az állatsimogató kedvencei, a Bennet-kengurukat képviselik az erszényeseket.

 

Olvasom tovább...

 

2020-07-06

Az alpakák segíthetnek a koronavírus ellen

Örvi és társai (Csoki, Fluffy, Karamel) majd csak akkor lesznek ismét látogathatók, ha újra kinyit a HolnemvoltVár. Az alpakákról érkezett friss kutatási eredmények valószínűleg még népszerűbbé teszik majd e kedves állatokat.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 36 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink