Archívum

Összesen: 691 db

További oldalak: « 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 35 »

2019-03-20

Az éjszaka csodái, - az Állatkertben

„… nagyfülü bagoly őrzi az álmot/ mint kinn ezt az éjszakát…” nem csak azoknak érdemes részt venniük az állatkerti esti séták valamelyikén, akik tudják, hogy honnan származik az idézet.

Olvasom tovább...

 

2019-03-06

Utaznál Phileas Foggal?

Phileas Fogg, a zerbracápa  névadói (gondozói) remek  asszociációs készséggel választottak nevet, hiszen elmélázva a lustán köröző halak látványán, egész földkörüli utazást – akár 80 napig tartót -  képzelhetünk magunknak.

Olvasom tovább...

 

2019-02-23

Bese is korizott

Jegesmackóval ünnepeltek az olimpiai bajnok Liu fivérek a Magyar Korcsoláyzás Napján, hiszen örökbe fogadott állatukat is meghívták az ünnepi korizásra. Bár Belij és Szerij, az igazi jegesmackók nem kaptak kimenőt az Állatkerttől, Bese-maci örömmel helyettesítette őket.

Olvasom tovább...

 

2019-02-12

Tigrisek, egymást közt

Sandokán, pontosabban a Maláji tigris című nagysikerű filmsorozat főszereplője pénteken örökbe fogadja állatkertünk fenséges hím tigrisét.

Olvasom tovább...

 

2019-02-10

Élményt ajándékozz Valentin napra!

Szeretnéd, ha nagyon sokáig tartana, ugye? Ha mindig együtt lennétek? Ha örökkön emlékezne a kedvesed a közös élményekre?

Olvasom tovább...

 

2019-02-05

Állati jó Csapatépítő

Mi a közös a szurikátákban és a gorillákban? Az elefántokban és az oroszlánokban? Az, hogy valamennyien csapatban élnek, sőt, a túlélésük záloga a vadonban éppen a közös  táplálékszerzés, védekezés, ivadékgondozás, s emiatt a csapattagok között kivételesen erős a kötelék. Van mit tanulni tőlük…

Olvasom tovább...

 

2019-02-02

Nyitva a bolt!

Elkészültünk a felújítással (még ha nem is teljesen), de az állatkerti ajándékbolt végre újra várja a vásárlókat!

Olvasom tovább...

 

2019-01-30

Mackófesztivál

Maci van barna, meg fehér, meg kicsit hosszú orrú, kicsit panda, no meg a mosó…, ugye mindenki sejti már, hogy a közelgő ünnepre próbáljuk számba venni Állatkertünk medvéit. Hétvégén örökbefogadási akció a medvékre!

Olvasom tovább...

 

2019-01-07

Felújítás miatt zárva

Év elei helyzetkép, - de nem kell megijedni, nem tart túl soká ez az állapot. Megkezdtük az állatkerti ajándékbolt és az alapítványi iroda régóta halogatott felújítását.

Olvasom tovább...

 

2019-01-01

BUÉK 2019!

Ugye, boldogan indultok az új esztendőnek? Örültök a karácsonyi ajándéknak, ti, akik immár okleveles nevelő szülői vagytok Laylának, az orrszarvúnak, Mukinak, a vörös rókának, vagy Corának, az óriásvidrának?

Olvasom tovább...

 

2018-12-13

Mikulás ünnep Süsüvel és társaival

Igazi élményeket hozott a Mikulás a Bergmann irodában dolgozók gyermekeinek. Alapítványunk ezüst fokozatú támogatója idén is az Állatkertbe hozta a kisgyermekes családokat.

Olvasom tovább...

 

2018-12-11

Minden hónapra egy mosoly

Tucatnyit válogattunk össze az Állatkertben élő, szépen cseperedő kölykök és fiókák közül, hogy az év minden hónapjára jusson: mosolyukkal gyönyörködtessenek, felvidíthassanak, megvigasztaljanak, - kinek mikor, mire van szüksége.

Olvasom tovább...

 

2018-12-11

Nevet kapott a tündéri majomcsemete

Alig egy hónapos korában nevet kapott a legkisebb éjjeli majom csemete: Durukuli remekül van és egyre gyakrabban látható, amint anyukájára kapaszkodva korzózik a Pálmaházban.

Olvasom tovább...

 

2018-12-09

Állati jó ajándékok a karácsonyfa alatt

Szeretnél egy kiscicát? Válassz inkább egy nagyobbat! Meglepő és különleges ajándékot adnál Karácsonyra? Mit szólsz egy igazi zsiráfhoz, vagy egy elefánthoz? Adj állatkerti élményt és ajándékod sokszoros örömöt okoz!

Olvasom tovább...

 

2018-12-08

Állatbarátok, akik értik a harangszót…

„Találtunk két gólyát. Nagyon fáznak. Nem vinnék ki Afrikába?” – Ezen a héten ez volt az egyik nyerő kérdés, amelyre az állatkerti információs szolgálat munkatársának válaszolnia kellett.

Olvasom tovább...

 

2018-12-07

Titokzatos ajándék: Arun, a kiselefánt nevelőszülője lett Tina Turner!

A Budapesti Állatkert egyéves kiselefántja világhírű nevelőszülőt kapott! Egy titokzatos, a neve elhallgatását kérő rajongó örökbefogadta a RockNagyi születésnapjára Arunt.

Olvasom tovább...

 

2018-11-30

Állatkert a karácsonyfa alatt

Valami különlegest adnál? Utálod az elcsépelt dolgokat? Legyen egyedi, legyen ötletes, legyen megfizethető! Ajándékozz Karácsonyra zsiráfot! Vagy tigrist! Esetleg egy gorillakölyköt!

Olvasom tovább...

 

2018-11-28

Újabb adományozási lehetőség – Együtt a Díjnettel!

Nálunk minden forint jó helyre kerül: az adományokból támogatjuk az Állatkert ismeretterjesztő programjait, vesszük a foglalkoztató játékokat az állatoknak, a korszerűbb állatorvosi műszereket. Köszönjük, ha a Díjnet oldalán is támogatod Alapítványunkat!

Olvasom tovább...

 

2018-11-27

A kulisszák mögött dolgoznak...

A sisakos kaméleontól a madárfiókáig, a törpeegértől a zsiráfig, oroszlánig, medvéig mindenhez kell érteniük. A látogatók talán nem is sejtik, micsoda tudás, tapasztalat és lélekjelenlét kell ahhoz, hogy a legkülönbözőbb állatokat kezelni tudják.

Olvasom tovább...

 

2018-11-24

Búcsúzunk, Asha

Ó, jaj: milyen gyorsan tud porrá lenni a Remény! Asha az egyik legkedveltebb állatunk volt, éveken át vezette a népszerűségi listát az Állatkertben. Majd ezernyi örökbefogadója nevében búcsúzunk tőle.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 35 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink