Auróra levele a látogatóhoz (Tatjana után, szabadon)

2020-11-11

Ugye, nem hagysz magamra? Akkor is gondolsz rám, ha nem látogathatsz meg egy ideig?

 

Persze, profán dolog Puskin hősnőjének klasszikus levelére asszociálni („Én írok levelet magának / Kell több? Nem mond ez eleget?” Puskin: Anyegin), itt és most egészen másfajta érzelmekről van szó. Az viszont tagadhatatlan, hogy állatainknak szükségük van a látogatókra (persze nem arra, hogy sikongassanak a kifutó másik oldalán, vagy mindenféle, nekik nem illő táplálékot, vagy tárgyakat próbáljanak bedobálni hozzájuk), s persze az Állatkertnek is szüksége van a látogatókra. Arra, hogy minél többen láthassák a bemutatókat, okulhassanak, érzelmileg és értelmileg gazdagodhassanak az itt folyó munka eredményéből. És természetesen szükség van, szükség lenne a jegyárakból befolyó bevételekre is, gazdasági stabilitásának fenntartásához.

A járványügyi korlátozások miatt azonban az Állatkertet is be kellett zárni.

Alapítványunk fő feladata, hogy segítse az Állatkertet: az állatok tartási körülményeinek javításában, az ismeretterjesztésben, a látogatók kulturált kiszolgálásában.  Ezt a célt szolgálja „Fogadd örökbe” programunk is, hiszen az állatok tiszteletbeli nevelőszülői közvetlenül is hozzájárulnak feladataink megvalósításához: nem csak anyagi, hanem érzelmi támogatásuk révén is (www.allatkertialapitvany.hu/orokbefogadas/).

Adományozóink csekélyebb összegű támogatással is segíthetnek: www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas/, amennyiben virtuálisan egy falatka husit, egy bálányi szénát vagy kosárnyi banánt juttatnak kedvenceiknek.

Az Ajándékboltban történő vásárlások is az Állatkertet segítik: a webshopunkból rendelt ajándékok – ha nem is pótolhatják egy állatkerti séta személyes élményét -, de „tárgyiasult formában” felidézhetik az állatkerti benyomásokat. www.allatkertialapitvany.hu/webshop/

Az Állatkert mától sajnos ismét bezárni kényszerült. Alapítványunk és Ajándékboltunk a vírusveszély elmúltáig, korlátozott nyitvatartással, 10-16 óra között üzemel, amikor is személyesen lehet vásárolni, örökbe fogadni, bérletet venni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy így is nyújthassunk azért – legalább virtuális – élményeket és látogatóinkkal, támogatóinkkal szoros kapcsolatban maradhassunk.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink