Az éjszaka csodái, - az Állatkertben

2019-03-20

„… nagyfülü bagoly őrzi az álmot/ mint kinn ezt az éjszakát…” nem csak azoknak érdemes részt venniük az állatkerti esti séták valamelyikén, akik tudják, hogy honnan származik az idézet.

 

Akik nem tudnák, azok is felfedezhetik az éjszaka csodáit az állatkertben. Zárás után ugyanis minden megváltozik: kiürülnek a sétányok, elcsendesednek a vízi madarak a Nagy tó körül, a flamingók – önmagukat bátorító – zsivajgása viszont felerősödik. A hangosbemondó szövegét felváltja az oroszlánok mordulása, amire a tevék csak flegma ringatózással reagálnak.

A történésekre szakavatott kísérő hívja fel a figyelmet, ezernyi más információt, állatkerti érdekességet, intimitást elárulva, olyan helyszínekre is elvezetve az érdeklődőket, amelyekre egy hétköznapi látogatás során nem juthatnak el. (Az esti séták időpontjai és a részletes információk: http://www.allatkertialapitvany.hu/esti-seta)

Alapítványunk évtizede sikerrel folyó programja idén számos újdonsággal is jelentkezik: a szokásos helyszínek és programelemek – mint például orrszarvú simogatás, zsiráfetetés, denevérek közötti séta -  mellett idén számos új helyszínt is bevonunk az esti program állomásai közé.  Például a Cápasulit, ahol a Weörös Sándori kérdésre is választ kaphatnak a látogatók:

Tanár úr tudná talán,/milyen hal ez? macskacápa?

"Rá van írva uszonyára,/de nincs itt az ókulám."