Fogadj örökbe egy fenyőfát!

2020-12-03

Te melyiküket fogadnád örökbe? Grincset, Kevint, Noelt, Elfiet vagy Merryt? Gyönyörű fenyőfák élnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Karácsony ünnepére örökbe is fogadhatod némelyiküket. Ez igazán környezetbarát megoldás.

Ma még szokatlan dolog egy-egy növényt örökbe fogadni, de az akcióban részt vevők támogatásukkal  bizonyíthatják, hogy felelősséget vállalnak az élővilág értékeiért, az állatkerti növényekért és állatokért. Ezzel a kezdeményezéssel remélhetően azoknak is adunk egy új ötletet, akik évről-évre vacilálnak az „igazi karácsonyfa” és a műfenyő között. Az állatkerti fenyőfák örökbefogadása igénybe vétele nem csak személyesen történhet az Állatkerti Ajándék boltban, hanem online módon az Állatkerti Alapítvány honlapján is http://www.allatkertialapitvany.hu/orokbefogadas/

Öt, különleges fenyőt lehet örökbe fogadni, akik karácsonyi ihletésű neveket is kaptak ez alkalomból:

Elfie (Tarkakérgű fenyő)

Grincs (himalájai selyemfenyő)

Kevin (Araucaria fenyő)

Merry (Mandulafenyő)

Noel (Japán erdei fenyő)

A fenyőfa örökbefogadása – hasonlóan az anyáknapi akciónkhoz – 3000 Ft. Töltsd ki online örökbefogadási oldalunkon a kiválasztott fánál az adatlapot, és már küldjük is a kiválasztott fenyőfád fényképét a megjelölt címre, egy kedves kísérőlevéllel, amely tudatja, hogy a fenyőfa  örökbefogadásával az Állatkertet támogatod.

A kísérő levél szövege:

Kedves Örökbefogadóm!

Fekete István ezt írta: „Arra gondoltam, nem veszek többé haldokló kis fenyőfát még hátralevő karácsonyaimra, csak egy ágat, hiszen amiért veszem a kis fákat s a kis gyertyákat, az emlékezés és a szeretet lángja nem bennük, hanem énbennem, magamban van.”

Ma még szokatlan dolog egy-egy növényt örökbe fogadni, de támogatásoddal bizonyítod, hogy felelősséget vállalsz az élővilág értékeiért, az állatkerti növényekért és állatokért.

Köszönöm, hogy velem idézed meg a Karácsony örömét! Itt, a Fővárosi Állat- és Növénykertben élve közel vagyok a természethez: ágaim között madárkák bujkálnak, tobozaim termékeny talajra hullanak, s így maradhat ez a jövőben is.

Valamennyiük nevében kívánom, legyen szép az ünneped, s boldog az új esztendőd!