Fogadj örökbe idén is egy fenyőfát!

2021-11-28

Te melyiküket fogadnád örökbe? Grincset, Kevint, Noelt, Elfiet vagy Merryt? Gyönyörű fenyőfák élnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Karácsony ünnepére örökbe is fogadhatod bármelyiküket. Ez igazán környezetbarát megoldás.

Ma még szokatlan dolog egy-egy növényt örökbe fogadni, de az akcióban részt vevők támogatásukkal bizonyíthatják, hogy felelősséget vállalnak az élővilág értékeiért, az állatkerti növényekért és állatokért. Ezzel a kezdeményezéssel remélhetően azoknak is adunk egy új ötletet, akik évről-évre vacilálnak az „igazi karácsonyfa” és a műfenyő között. Az állatkerti fenyőfák örökbefogadása nem csak személyesen történhet az Állatkerti Alapítványnál, hanem online módon az honlapunkon is.

Öt, különleges fenyőt lehet örökbe fogadni, akik karácsonyi ihletésű neveket is kaptak ez alkalomból:

Elfie (Tarkakérgű fenyő)

Grincs (himalájai selyemfenyő):

Kevin (Araucaria fenyő):

Merry (Mandulafenyő):

Noel (Japán erdei fenyő):

A fenyőfa örökbefogadása – hasonlóan a karácsonyi képeslapküldő akciónkhoz – 3000 Ft. Töltsd ki online örökbefogadási oldalunkon a kiválasztott fánál az adatlapot, és már küldjük is a kiválasztott fenyőfád fényképét a megjelölt címre, egy kedves kísérőlevéllel, amely tudatja, hogy a fenyőfa örökbefogadásával az Állatkertet támogatod.

A kísérő levél szövege:

Kedves Örökbefogadóm!

Fekete István ezt írta: „Arra gondoltam, nem veszek többé haldokló kis fenyőfát még hátralevő karácsonyaimra, csak egy ágat, hiszen amiért veszem a kis fákat s a kis gyertyákat, az emlékezés és a szeretet lángja nem bennük, hanem énbennem, magamban van.”

Ma még szokatlan dolog egy-egy növényt örökbe fogadni, de támogatásoddal bizonyítod, hogy felelősséget vállalsz az élővilág értékeiért, az állatkerti növényekért és állatokért.

Köszönöm, hogy velem idézed meg a Karácsony örömét! Itt, a Fővárosi Állat- és Növénykertben élve közel vagyok a természethez: ágaim között madárkák bujkálnak, tobozaim termékeny talajra hullanak, s így maradhat ez a jövőben is.

Valamennyiük nevében kívánom, legyen szép az ünneped, s boldog az új esztendőd!

Platina fokozatú támogatóink