Gólyaavató

2021-10-21

Bár tavaly, a járvány miatt nem tudtak jönni, idén bepótolták! A budaörsi Herman Ottó Általános Iskola elhozta a mostani másodikosokat és persze az elsősöket, hogy ismét örökbe fogadják az állatkerti gólyákat.

 

Van ahol gólyabált tartanak, van, ahol gólyavaatást az iskolakezdők  tiszteletére és van olyan iskola is, ahol állatkerti látogatást szerveznek a góláiknak. Kedves hagyomány a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában, hogy elsős diákjaik örökbe fogadják Kelepet és Alizt, az állatkerti gólyákat. Így történt ez tavaly is, de a pandémia megakadályozta, hogy meglátogathassák az iskolakezdő „gólyák” kedvenceiket, ezért a tanító nénik most bepótolták velük a kirándulást és az új elsősökkel együtt a másodikosok is kilátogattak az Állatkertbe.

A Herman Ottó Általános Iskola – névadójához hű szellemben – foglalkozik már a legkisebbekkel is: a környezeti nevelés részeként ismereteket kapnak a felelős állattartásról is. Minden évben gyűjtést indítanak az állatkerti gólyák örökbe fogadására, hogy ezzel is hozzájáruljanak az állatkerti állatok tartási körülményeinek javításához és ahhoz a munkához, amit az állatkerti szakemberek a védett állatok megmentése érdekében végeznek.

Most is ez történt, a gyerekek büszkén vitték haza a szép oklevelet, amely nemes gesztusukat bizonyítja majd az első és másodikos osztályok falán.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink