Hajrá hokis lányok!

2019-04-05

Ismét hokis örökbe fogadói vannak a jeges sportok képviselői között kedvelt Belijnek. Most a női hokiválogatott látogatta meg. A lányok az állatkerti élménytúrával is készültek a hét végén kezdődő nagy megmérettetésre.

Nem csak a Magyar Jégkorong Szövetség által örökbe fogadott jegesmedvét látogatta meg a női hokiválogatott, hanem igazi élménytúrát, csapatépítő tréninget is szervezett számukra alapítványunk. Szellemi edzésnek is nevezhetnénk: felkészítés a váratlan helyzetekre, improvizációs készség fejlesztés, kimozdítás a konfort zónából… Mindezen készségekre is szükségük lehet majd a norvégok, szlovákok, olaszok, dánok, osztrákok elleni kőkemény mérkőzéseken.

Edzőpartnereik – itt az állatkertben – igencsak sokfélék voltak: az uhutól kezdve a Harris héjáig, a farksodrótól az ormányos medvéig, az óriáskígyótól az ezerlábúig bevontunk mindenféle szőrős, tollas, pikkelyes és kitinpáncélos jószágot a csapat felkészítésébe.

A női hokiválogatott már eddig is szép sikereket ért el: 2016-ban feljutott a csapat a Divízió I./B csoportból a Divízió I.A-ba, ahol szintén sikerült jól szerepelnie. Az első évben IV. majd tavaly III. helyen zártak és ezzel a világranglistán az előkelő 14. helyen állnak.

Idén a hazai rendezésű 2019 IIHF Women’s World Championship Div/I.A világbajnokságon 2 csapat jut fel a  most már 10 csapatos top divízióba, az A csoportba.

Reméljük, hogy az egyik feljutó csapat éppen a magyar lesz. Szurkolunk nekik minden állatunk, de különösképpen a jegesmedvék nevében is!