Julien király ajándékai

2018-10-17

Fenséges látogató járt az állatkertben: maga Julien király! Pontosabban magyar hangja, Forgács Gábor, hogy örökbe fogadja unokáinak a katta-nemzetség nálunk időző tagjait.

A népszerű színész nagyobbik unokája, Liza, a Manita nevű katta-lány tiszteletbeli nevelő anyukája, kisöccse, Olivér pedig az idén született  gyűrűsfarkú maki, a pöttömnyi Gyurikát kapta ajándékba. Ő még csak a nagypapa nyakából ismerkedett „nevelt fiával”, de annak plüss mását örömmel ölelgette.

A népszerű színész, bár számos színdarabban, filmben és tévé műsorban szerepelt, a gyerekek között főként hangja miatt ismert.  Csak néhány filmcím, amelyben megszólaltatta egyik-másik figurát: Kis Vuk, Dumbó, Alice Csodaországban,  Némó nyomában, - és persze ő  Julien király magyar hangja! Jellegzetes hanghordozásával egy-két percre magát a maki királyt is megidézte az állatkertben.

Az örökbe fogadást a katták - más néven gyűrűsfarkú makik - is megünnepelték egy kis rendkívüli uzsonnával.