Kölyökidő az Állatkertben

2020-09-23

Ismét egy jó hír: Alapítványunk elnyert egy támogatást, az Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázatán. Ennek keretében egy újabb izgalmas, ismeretterjesztő vetélkedőt rendezünk,"Kölyökidő az Állatkertben" címmel.

 

Az Állatkertben is bemutatható, veszélyeztetett állatfajok élőhelyeinek változására, az élőhely védelmének a fontosságára összpontosító, ismereterjesztő, szemléletformáló vetélkedő tervezünk 12-14 éves gyerekeknek. A gyerekek kölyökállatokhoz való vonzódására építve olyan ismereteket szeretnénk átadni, amelyek elengedhetetlenek az ember és a természet összhangjához.

A többfordulós vetélkedő selejtezői az online térben zajlanak majd, izgalmas feladatokra küldhetik be a választ a benevező, tíz fős csapatok. A döntőre a legjobb nyolc csapatot hívjuk meg a budapesti Állatkertbe. A pályázati támogatásnak köszönhetően a vidékről érkezők utazási költségeinek térítését is lehetőségünk lesz.

A döntő jutott csapatok egy állatkerti akadályverseny keretében bizonyíthatják majd tudásukat, krativitásukat, ügyességüket. Alapítványunk – az állatkerti zoopedagógusok bevonásával – már megkezdte a felkészülést. Időben jelentkezünk azokkal az információkkal is, amelyekkel az érdeklődő iskolák is megtehetik az első lépéseket.   

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink