Mackófesztivál

2019-01-30

Maci van barna, meg fehér, meg kicsit hosszú orrú, kicsit panda, no meg a mosó…, ugye mindenki sejti már, hogy a közelgő ünnepre próbáljuk számba venni Állatkertünk medvéit. Hétvégén örökbefogadási akció a medvékre!

 

Persze, így azért egy kicsit elnagyoltan kezeljük a rendszertani kategóriákat: hiszen a kispanda, másnéven vörös macskamedve. az ormányosmedve vagy a mosómedve nem tartozik a ragadozók rendjén belül a medvefélék családjába. De hát fogadjuk el a magyar név kínálta medve-rokonságba azért Aurórát és Haikut, Brunót, Rudit és társaikat és Banditát is, az állatbemutatókon látható mosómedvét is. Igazi ursus csak kétféle él Állatkertünkben: Balu, a kedves barnamedve valamint Belij és Szerij, a játékos jegesmedve ikrek.

A hétvégi Mackófesztiválon, pontosabban február 2-án Balut faggatjuk majd: meddig tart a tél? De a háromnapos program azért az összes maciféle körül kínál bőséges látnivalót és szórakozást az állatkertbe látogatóknak, mégpedig igencsak kedvezményes áron. A mackójelmezben, vagy játékmackóval érkező gyermekeknek összesen 200 forintot kell fizetniük a belépőért.

Alapítványunk kedvezményes örökbefogadási akcióval járul hozzá a mackók népszerűsítéséhez: aki bármelyik – szűkebb vagy tágabb értelembe vett – medvénket örökbe fogadja a Mackófesztivál ideje alatt, nem egy, hanem két meghívót kap a május 12-i Állatkerti Nevelőszülők napjára, azaz akkor ketten jöhetnek be ingyen az Állatkertbe.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink