Mégis lesz élményterápia az Állatkertben!

2018-02-01

Véletlenül találtunk rá a szinte hihetetlen hírre a karácsony előtti dömpingben: Lubics Szilvia ultramaratonista futóbajnok az Állatkerti Alapítvány javára gyűjt egy jótékonysági vásáron.  Azóta hivatalosan is megkaptuk a MOL Új Európa Alapítvány ajándékát: több mint egymillió forintot, amelyet az állatkerti élményterápia program folytatására fordíthatunk!

 

Két évvel ezelőtt egy szívmelengetően remek programhoz nyertünk támogatást a MOL Új Európa Alapítvány pályázatán. Abból rendeztük meg Zoolimpia címmel azt az élményterápiás programsorozatot, amelynek során 120 fogyatékkal élő (vak és csökkent látóképességű, értelmi fogyatékos és mozgáskorlátozott) gyereknek mutathattuk be az Állatkertet, a számukra legmegfelelőbb pedagógiai módszerekkel. A módszertan kimunkálásában együtt dolgoztak az állatkerti zoopedagógusok és a gyerekek fogyatékosságait legjobban ismerő szakreferensek.

A program sikeréről híven tudósítottak a fényképeink, hasonló élményekre számíthatnak az idei élményterá-piás programunk résztvevői is.

Mert mégiscsak rendezhetünk Zoolimpiát is idén is az állatkertben, annak ellenére, hogy a tavalyi évben benyújtott pályázatunk nem nyert, olyan sok volt a jelentkező a programra. De – mert olyannyira értékesnek tartották az állatkerti élményterápiát – a hagyományos karácsonyi gyűjtőakciójukban az Állatkerti Alapítványt választotta kedvezményezettül a MOL Új Európai Alapítvány, a Gólyahír Alapítvány mellett.  Így biztosították mégis az élményterápiás programunk folytatását, amit idén kiegészítünk autista gyerekek számára szervezett állatkerti kirándulásokkal is.

Az átadási kis ünnepséget az Állatkertben tartottuk, ahol vendégül láttuk a Gólyahír Alapítvány  néhány képviselőjét is. Ők fantasztikus munkát végeznek azért, hogy minél több gyermekek lehessen örökbe fogadni, biztosítva számukra a szeretetteljes családi légkört. Mi mással is kedveskedhettünk volna nekik, mint azzal, hogy tiszteletbeli állatkerti nevelőszülővé avattuk őket, Kelep gólya örökbe fogadóit!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink