Minden forint számít – sok kicsi sokra megy

2008-01-28

Közismert tény, hogy az 1 és 2 forintosok napjai meg vannak számlálva. Az Állatkert alapítványa ezért úgy gondolta, hogy mindannyiunk számára lehetőséget biztosít arra, hogy egy nemes célt szolgálva váljunk meg a jövőben feleslegessé váló „filléreinktől”.

A forgalomból február végén kikerülő 1 és 2 forintosok a 2008-as év végéig leadhatók a Állatkerti alapítvány irodájában, hogy így is hozzájárulhassunk az állatkerti lakók támogatásához. Az irodában egész éven át fogadjuk a lejárt érvényességű forintokat, hogy a sok kicsi sokra megy elve alapján is segíthessünk. A befolyó összegből elsősorban az állataink napi takarmányozásához szükséges kiadásokhoz szándékozunk támogatást nyújtani, illetve a területünkön jelenleg is zajló felújítási munkálatok költségeit is igyekezünk átvállalni.
Reményeink szerint annyi 1 és 2 forintos is gyűlik majd össze, hogy az érmék súlya elérheti a budapesti Állatkert idei születésnapjának számát: 142 kg-ot.