Nebulók az állatkertben

2018-09-03

Csillogó szemmel, érdeklődéssel telve nézik a világot: minden napra jut valami izgalmas tanulnivaló, megtapasztalni való érdekesség. Persze, nem csak az állatkölykök esetében van így, az embergyerekek zöme is így kezdi az iskolát.

 

Akik az Állatkertbe jönnek tanulni, biztosan nem unatkoznak és nem veszítik el érdeklődésüket a világ megismerésére. Az Állatkert szerencsére sokféle módon segíti az iskolák és a pedagógusok munkáját (a kedvezményes belépőktől kezdve a különböző oktatási programokig http://www.zoobudapest.com/oktatas), és az iskolák – pontosabban a tanárok, tanítók, vagy maguk a gyerkőcök – is találnak ki remek ötleteket. Például azt, hogy egy-egy osztály  örökbe fogad egy-egy állatkerti állatot, s tiszteletbeli nevelőszülőként így szorosabb kapcsolatba kerülhetnek az élővilággal, jobban megismerhetik a természetvédelem fontosságát és a felelős állattartás jelentőségét.

Egy hétköznapi biológia, vagy természetismeret óránál így sokkal többet tanulhatnak a gyerekek úgy, hogy eszükbe sem jut nevén nevezni ezt az iskolában oly gyakran unalmas tevékenységet. Egyszerűen ragad rájuk az ismeret, különösen akkor, ha ilyen élmény dús környezetben, kíváncsiságtól fűtve, játszva ismerik meg a környező világot. Ez a lecke sokkal könnyen elsajátítható, mintha a könyvet bújnák csupán…