Nem Adom Fel!

2019-07-04

Nem is szabad feladni, - példa erre a Nem Adom Fel Kávézó és Benedek, a három lábú sün egymásra találása. Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által működtetett kávézója munkatársainak az Állatkerti Alapítvány tartott csapatépítő tréninget.

 

Mostantól kezdve még egy néven lehet emlegetni a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem kedves csapatát: ők Benedek, a három lábú süni tiszteletbeli nevelőszülei. Ígéretükhöz híven biztosan követik majd a sérült állat sorsát, akinek életét az állatkerti Sünispotály dolgozói mentették meg. Az örökbe fogadott állat meglátogatása volt a fénypontja az állatkertben töltött időnek, előtte élményteli, bár kicsit fáradtságos programot szervezett számukra Alapítványunk. Bár az is igaz, hogy míg a társaság az állatkerti feladatokkal ismerkedett, mi is leckét vettünk lelkesedésből, csapatszellemből, egymás segítéséből.

Az „állatos próbák” persze – hűen a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem eredeti funkciójához – étkezés-központúak voltak: megismertettük vendégeinket egyebek mellett a pingvinetetés rejtelmeivel, a majompogácsa titkaival, a flamingók vízi vadászatának trükkjeivel. De vendégeink nem csak a különböző állati étkek (vagy utánzataik) felszolgálásból vizsgáztak kitűnően, hanem abból is, hogyan lehet a lehető legizgalmasabb kérdést feltenni az állatgondozóknak…

A legtöbbet persze a nap végén kérdezték Benedekről, aki – lám – szintén nem adta fel. Három lábával ügyesen kocog a vackában, szimatoló orrával, gombszemecskéivel érdeklődve figyeli a világot és békésen tűrte tiszteletbeli nevelőszülei cirógatásait.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink