Október 4-én ismét virtuális „Nevelőszülői értekezlet” lesz

2020-09-14

Felelős döntésként ismét virtuálisan, a facebook oldalunkon lebonyolítva rendezzük meg az október 4-én esedékes Állatkerti Nevelőszülők Napját. E népszerű rendezvényen nem tudnánk biztosítani, hogy a szülői értekezleteken ne verődjenek nagyobb csoportba az örökbe fogadók.

Májusban még reménykedtünk, hogy az októberi Állatkerti Nevelőszülők Napját zavartalanul megrendezhetjük. A járványügyi helyzetben azonban biztonságosabb, ha kerüljük a csoportosulásokat, legalább másfél méteres távolságot tartunk egymástól, - s ez bizony nehezen lenne tartható: egy-egy népszerű állatunknak (pl. az elefántoknak, zsiráfoknak, tigriseknek) százas nagyságrendben vannak örökbe fogadói.

Bár az Állatkert szerencsére most nyitva van (nem úgy mint a  májusi nevelőszülői értekezlet idején), de korlátozások itt is vannak: a belső látogatóterekben például csak maszkban szabad tartózkodni. Nem szeretnénk sem az örökbe fogadók, sem az állatok és gondozik egészségét veszélyeztetni, - ezért döntöttünk a virtuális nevelőszülői értekezlet megrendezése mellett.

Tudjuk, hogy a személyes találkozások élményét semmi nem pótolhatja, de némi kárpótlást azért jelenthet, ha október 4-re (és az előtte való napokban) mindenféle érdekességet tervezünk megjelentetni.

A részletekkel hamarosan jövünk, figyeljétek a honlapunkat és a facebook oldalunkat!