TOP 10

2020-09-25

Arun, mindenek felett! Amióta megszületett, szinte mindig az élen állt a legnépszerűbb állatok listáján.

Az örökbe fogadható állataink népszerűségét időről időre áttekintjük: melyeket választották leggyakrabban a tiszteletbeli nevelőszülők.

Az idei rangsora nem kínál sok meglepetést: Arun vezeti a sort, szinte folyamatosan, mióta megszületett. A további helyezettek is állandó résztvevői a TOP 10-es listáknak: Auróra, Basil, Níva és Norbi mindig benne vannak, legfeljebb a sorrendjük változik a legnépszerűbbeken belül. Némileg hátrább került Sheshe – mióta kinőtt a gyermekkorból -, Zuluka, azaz a kézzel nevelt szurikáta-baba féléves korára már megelőzte az ifjú zsiráfhölgyet. A kölykök mindig népszerűbbek: bizonyítja ezt Kuglóf, a kis lajhár és Indigó, a bájos gorilla-gyerek is. Balu – bár „csak” tizedik az örökbefogadási listán – azért szorosan ott van az élboly tagjai mögött.

Ha faj szerint értékeljük az örökbe fogadásokat, azaz a csapatverseny helyezettjeit nézzük, hasonló a megoszlás. Nem véletlenül, hiszen a legnépszerűbb egyedekre jutó örökbefogadások természetesen felhúzzák a fajok helyezését.

Így nem meglepő, hogy az elefántok állnak az élen, őket követik a lajhárok és a zsiráfok, tigrisek. De a szurikáták összességükben is jól szerepelnek, megelőzik a népszerűségi versenyben a kispandákat, pingvineket, oroszlánokat és a gorillákat is. A tizedik legnépszerűbb állatfaj jelenleg a katták, azaz a gyűrűsfarkú makik csapata.  (Minthogy idén a HolnemVolt Vár területén lakó állatok nem látogathatók, ezért kihagytuk őket a listából.