Várunk az Állatkerti Nevelőszülők Napjára, október 3-án!

2021-09-22

Végre, végre, végre! Ismét találkozhatnak a nevelőszülők kedvenc állatuk gondozójával, hiszen személyes részvétellel tartjuk meg az Állatkerti Nevelőszülők Napját október 3-án!

 

Régi örökbefogadóink tudják, az újak számára pedig épp’ itt az ideje, hogy megtapasztalják, hogy Alapítványunk legfontosabb rendezvénye minden évben a májusi és októberi Állatkerti Nevelőszülők Napja. A járványügyi korlátozások miatt az elmúlt hármat nem rendezhettük meg személyes részvétellel, csak virtuális formában (ami, bármilyen sokan nyilatkoztak elismerően újításunkról, lássuk be, mégsem az igazi…) Így örömmel jelezhetjük: október 3-án reggel 9-től várjuk a nevelőszülőket az Állatkertbe! A nevelőszülők a belépéskor kis ajándékot is kapnak.

A fő programpontok:

10:30 - Megnyitó, tájékoztatás az Állatkerti Alapítvány munkájáról

11:00-14:30 - Nevelőszülői értekezletek (a részletes beosztást, hogy melyik állat gondozójával mikor és hol lehet találkozni, később közöljük)

14:30 - Tombola sorsolás (a nyeremények listáját később közöljük)

10:00-16:00 - Állomásjáték az Állatkertbe való belépéskor kapott térkép alapján. Aki valamennyi pecsétet megszerzi, távozáskor kis ajándékot kap

A korábbi, virtuálisan megtartott rendezvényeink tapasztalataiból kiderült: nagyon sokan – például a vidéken vagy külföldön élő örökbefogadók, vagy akik éppen valami miatt akadályoztatva vannak az aznapi állatkerti látogatásban, nagy érdeklődéssel fogadtak a Facebook oldalunkon megjelenő, az Állatkerti Nevelőszülők Napjával kapcsolatos tartalmakat. Így nem csak személyes részvétellel, hanem virtuális programokat is szervezünk: lesz állomásjáték, és virtuális tombola is, és persze néhány kisfilmet is bemutatunk újabb állatainkról a régiek mellett.

Fontos tudnivalók:

-  Az Állatkertbe való belépéshez jelenleg nincs szükség védettségi igazolványra, de kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a fertőzésveszély elkerülésére.

-  A legtöbb örökbefogadóval rendelkező állatoknál (elefántok és kispandák) bontott csoportban két időpontban tartunk szülői értekezletet. A nevelőszülőket előzetesen értesítjük, hogy mely időpontok között választhatnak regisztrációjukkal.

-  Azok az örökbefogadók, akik nem használták még fel nevelőszülői kártyájukon (a járványügyi korlátozások feloldásakor szabaddá tett) QR kódjukat, október 3-án ingyenesen léphetnek be az állatkertbe. Akik a nevelőszülői kártya érvényesítésével már két alkalommal beléptek, azoknak jegyet kell venniük.  

Várjuk az örökbe fogadókat október 3-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint a Facebook oldalunkon az Állatkerti Nevelőszülők Napján!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink