Zoolimia 2018

2018-09-20

Az első érmek már gazdára is leltek: mindenki nyert, aki a legjobb képességei szerint részt vett az állatkerti élményterápiás program első napján. Alapítványunk ma mozgássérült gyerekeket látott vendégül.

 

Azzal már eldicsekedtünk, hogy köszönhetően a MOL Új Európa Alapítvány és Lubics Szilvia ultrafutó karácsonyi gyűjtésének, idén ismét rendezhetünk Zoolimpiát az Állatkertben.

Két évvel ezelőtt az állatkerti zoopedagógusok és az egyes fogyatékkal élő csoportok szakreferensei már sikerrel összeállították azokat a programokat és kidolgozták azokat a módszereket, amelyekkel a lehető legjobb hatásfokkal tudjuk állatkerti élményben részesíteni a mozgássérült, az értelmi fogyatékos, valamint a vak- és csökkentlátó gyermekek tíz-tíz fős csoportjait. 

Idén bővítjük az eszköztárat: felkészülünk autista gyermekek élményterápiájára is az Autizmus Koordinációs Iroda munkatársainak segítségével. Így a következő hetekben autista gyermekek számára is akadálymentesítjük az állatkerti élményterápiát.

Ma, a nyitónapon a Kőbányai Komplex Általános Iskola és a Csillagház mozgássérült diákjai teljesítették sikerrel a Zoolimpiát: kenguruként ugráltak az Ausztrál játszótéren, leutánozták, hogyan repülnek a madarak, megtanulták, hogyan kell bánni az élő állatokkal, - bizony alaposan elfáradtak a három órás állatkerti program alatt.

De az Állatkertben szerzett élmények biztosan tovább tartanak, mint a röpke fáradtság!

 

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink