Add nekik az 1%-odat!

2023-04-12

Minden évben február 25-e az első adóbevallási nap. Egyéni vállalkozóknak és áfás értékesítést végző magánszemélyeknek február 25-ig kell beadniuk az adóbevallásukat és ekkor rendelkezhetnek legkorábban a személyi jövedelemadójuk egy százalékáról is a civil szervezetek javára.

 

Mennyi lehet a valószínűsége, hogy éppen az oldalunkat böngészed az adóbevallás előtti napokban? Talán, ha egy százaléknyi. Használjuk ki együtt ezt az egy százalékot a civil szervezetek javára, - persze legjobban azt szeretnénk, ha az állatkerti állatokat támogatnád vele. Mert ők biztosan megérdemlik.

Alapítványunk – átláthatóan gazdálkodó, etikus adománygyűjtő szervezetként - biztosan jó dolgokra fordítja az adományokat. Lássunk néhány példát, a teljesség igénye nélkül! Új, takaros házikókat készíttettünk a kis pandáknak és a manulcsaládnak. Játékokat kapott számos állat a tapíroktól kezdve a főemlősökig, hogy változatosabb környezetben aktívabban tölthessék mindennapjaikat. A környezetgazdagítás – mert állatkerti szakszóval így nevezik a kifutók változatosabbá tételét, az aktivitásra serkentő tárgyak bekészítését – nem csak az állatoknak nyújt egészségmegőrző elfoglaltságot, hanem a látogatóknak is újabb és újabb élményeket látogatásaik során.

De állataink egészségének megőrzését segíti sok olyan beruházás is, amelyet alapítványunk finanszírozott, mint például az elefántcsalád mérlegének megvétele, beszerelése a kifutóba Samu születésére, majd a biztonságossá tétele új borítás elkészíttetésével. (Milyen hasznos is volt az elefántmérleg Samu nemrégiben lezajlott életveszélyes betegsége esetén, a pontos gyógyszeradagolás kiszámításához!) De szereztünk kisebb teherbírású mérlegeket is állataink testsúlyának ellenőrzésére és a különböző állatgyógyászati készítmények mellett olyan monitorozó műszeregyüttest is, amely az állatorvosok munkáját segíti az altatásos beavatkozások során. Összességében – különböző tárgyi- és pénzadománnyal együtt – mintegy húszmillió forinttal segítette Alapítványunk az Állatkertet.

Mindezekhez az anyagi fedezetének megteremtését a felajánlott 1%-ok is nagyban segítették: a tavalyi évben majdnem 8 millió forinthoz jutottunk hozzá ebből a forrásból!

Kérjük, töltse ki a rendelkező szelvényt, a benyújtás módjáról részletes felvilágosítást ad a NAV honlapja

https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/felajanlasra-jogosultak/regisztralt_civil

Önnek egy perces elfoglaltság, számunkra óriási – és bizony az elektronikus adóbevallás bevezetése miatt – egyre nehezebben elérhető segítség. Átlátható gazdálkodású, etikus adománygyűjtő szervezetként Alapítványunk minden forintnyi támogatással el tud számolni. Rendelkezzen személyi jövedelemadója 1%-ról, így dönthet arról, hogy hova kerüljön, mire fordítódjon a támogatása.

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért adószáma:

18008481-2-42


Köszönjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával is alapítványunkat támogatja!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink