Örökbefogadás menete

 

Tudnivalók az örökbefogadásról

Az örökbefogadás általános feltételei:

- Az örökbefogadás jelképes! Az örökbefogadott állat az állatkertben marad, és tulajdonjoga is a Fővárosi Állat-és Növénykerté.

- Az örökbefogadás minimális összege 10.000 forint adomány, az összeg befizetése 1 éves nevelőszülői tagságra jogosít. A támogatás befizetését követően a nevelőszülő egy névre szóló oklevelet kap - amely tanúsítja az örökbefogadás tényét -, egy életrajzot az örökbefogadott állat adataival, egy fotót az örökbefogadott állatról, egy kitűzőt és egy-egy meghívót a tavaszi és az őszi Nevelőszülők Találkozójára.

- Egy állatnak több nevelőszülője is lehet.

- Az örökbefogadást leggyorsabban személyesen intézheti el. Az év minden napján nyitva vagyunk, az Állatkert nyitva tartásával megegyezően. Az örökbefogadási oklevelet azonnal elkészítjük, az ügyintézés max. 10 percet vesz igénybe. Irodánkat az Állatkert Főbejáratától jobbra, az Állatkerti Ajándékboltban találja.

- A nevelőszülőnek semmilyen kötelezettsége nincs az örökbefogadott állattal szemben, jogai pedig megegyeznek a többi hétköznapi állatkert látogatóéval; tehát pl. nem mehet be az örökbefogadott tigrishez, kenguruhoz vagy elefánthoz, csak azokhoz az állatokhoz amelyekhez a többi látogató is bemehet (pl. állat simogató).

- Évente kétszer megrendezzük az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóját. Erre a rendezvényre minden nevelőszülő meghívót kap, meghívójával aznap ingyen léphet be az Állatkertbe és tájékozódhat arról, mire fodítja adományát az Állatkerti Alapítvány. A "nevelőszülői értekezleten" találkozhat kedvence gondozójával, aki beszámol az örökbe fogadott állat állapotáról.

- A befizetett támogatást a Budapesti Állatkert nem kizárólag az örökbefogadott állatra fordítja, hanem egy közös "kalapba" helyezi és az alapítvány célkitűzéseivel megegyező költségek fedezésére használja fel (elsősorban az állatok életkörülményeinek javítása, gyógyszerek beszerzése, egészségmegőrzés)

On-line örökbefogadás - éjjel-nappal

Sokak kérésére már Interneten is örökbe fogadhatja állatkerti kedvencét, ezzel is támogatva az ott élő állatok életkörülményeit, és egészségük megőrzését!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink