Archívum

Összesen: 827 db

További oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 42 »

2023-04-12

Add nekik az 1%-odat!

Minden évben február 25-e az első adóbevallási nap. Egyéni vállalkozóknak és áfás értékesítést végző magánszemélyeknek február 25-ig kell beadniuk az adóbevallásukat és ekkor rendelkezhetnek legkorábban a személyi jövedelemadójuk egy százalékáról is a civil szervezetek javára.

Olvasom tovább...

 

2023-02-10

Hétköznapi természetvédelem

Az emberek többsége, ha meglát egy csomó rovart nyüzsögni a lakásában, anélkül, hogy alaposabban megnézné őket, irtásukba kezd. Összecsavart újsággal agyoncsapkodja, vegyszerrel lefújja, összesöpörve lehúzza a WC-n, - mindegy hogy miként, de pusztuljon, aminek négy lábnál többet adott a természet! Pedig van más út is.

Olvasom tovább...

 

2023-02-03

Állatkerti tortaszépségverseny

Mit keres az Állatkert a MentesFeszt-en? Aki február 25-én vagy 26-án eljön az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjébe, megtudhatja.

Olvasom tovább...

 

2023-02-03

Közös élményt Valentin-napra

Ha meglepnéd szerettedet, válassz számára egy különleges ajándékot! Adj neki egy igazi, fenséges tigrist, vagy egy flegma, a világra fentről lenéző zsiráfot, esetleg egy játékos kis elefántot, cuki kispandát! De választhatsz olyan állatot is, akik egy életre választanak maguknak párt: akár egy pingvint, vagy egy fekete hattyút!

Olvasom tovább...

 

2023-01-12

Bővülő botanikai gyűjtemény

Ritkán mutatunk növényeket ezen az oldalon, pedig Állatkertünk Növénykert is egyúttal. Alapítványunk a kertészek munkáját is szokta támogatni, így bővült a Tillandsia gyüjtemény néhány napja: a kollekció 89 faj 140 egyedével gyarapodott és a hazai gyüjteményes kertek közül a leggazdagabb lett e növényekből.

Olvasom tovább...

 

2023-01-02

Nem halogathatjuk tovább: drágul a kézbesítés

Nem akartuk a karácsonyi készülődés örömét rontani, ezért inkább „benyeltük”: mostantól viszont kénytelenek vagyunk a kézbesítési díjakat „továbbhárítani” – sajnos mi sem kerülhetjük el ezt a manapság egyre inkább tért hódító gyakorlatot.

Olvasom tovább...

 

2023-01-01

Számadás

Petőfi Sándor szilveszteri verse legyen a mottó:”Hej, vannak ma számadások! / Háziasszony, házigazda, / Mit bevett és kiadott az / Év folytában, összeadja.”

Éppen jó felütés arra, hogy számba vehessük: mit végzett az Állatkerti Alapítvány az 2022-es esztendőben.

Olvasom tovább...

 

2022-12-30

Samuka az élen

Samut, a másfél éves kiselefántot választották legtöbben a nevelőszülők 2022-ben. De vajon kik lehetnek még a legnépszerűbb állatok az örökbefogadók körében? Összeállítottuk az idei év TOP10-es listáját.

Olvasom tovább...

 

2022-12-23

Indigo öt éves lett

Igazi kiskamasszá cseperedett Indigo: a vagány gorillalányka először megszeppent az ünneplésére összegyűjt népes gyülekezet láttán, majd gátlásait levetkőzve birtokba vette szülinapi tortáját.

Olvasom tovább...

 

2022-12-23

Fradis hokisok Zucchero legújabb támogatói

A Fradis hokisok elhatározták, hogy örökbe fogadják Zuccherot, és e nemes cél érdekében gyűjtést is indítottak. A jótékonysági akcióba a szurkolók is beszálltak. Igaz, nem csak az állatkerti zebrákra gondoltak, hanem a hokimeccseket fekete-fehér mezben vezető bírókra is.

Olvasom tovább...

 

2022-12-21

Állatkertet a karácsonyfa alá!

Különleges karácsonyi ajándékötletre vágysz? Ajándékozz állatkerti élményt, amely az ajándékozottnak öröm, az állatkerti lakóknak pedig támogatás egyben! Idén is karácsonyi ajándékötletek tárházával készültünk az állatbarátoknak! Meríts ihletet karácsonyi ajándék tippjeinkből!

Olvasom tovább...

 

2022-12-20

Árvácskák

Hamarosan felfedjük nektek, hogy mely állatok lettek idén a legnépszerűbbek az örökbefogadók körében. Ám akadnak olyanok is, akiket idén nem választott senki, s ők is tiszteletbeli nevelőszülőket keresnek.

Olvasom tovább...

 

2022-12-20

Elefántok karácsonya

Szaloncukor helyett alma, répa és mindenféle zöldségek kerültek az elefántok karácsonyfájára, amelyet december 19-én, hétfőn délelőtt kaptak meg az elefántcsalád tagjai, az Oázis kertészet jóvoltából. 

Olvasom tovább...

 

2022-12-15

Ünnepi nyitva tartás és kézbesítési információk

Tájékoztatjuk kedves örökbefogadóinkat, hogy 2022. december 15-én, az Állatkerti Alapítvány irodája zárva tart. Cikkünkben tájékoztatást adunk arról is, hogy mikor érdemes legkésőbb örökbefogadást igényelni online, hogy még biztosan odaérjen a karácsonyfa alá az ajándék!

Olvasom tovább...

 

2022-12-15

A legszebb ajándék

Ilyenkor, karácsony táján az ember hajlamos az elérzékenyülésre. Hát még az ilyen megkereséseket olvasva!

Olvasom tovább...

 

2022-12-09

Már kapható a 2023-as állatkerti naptár!

Sokan várták már, és végre megérkeztek a 2023-as falinaptárak. Minden hónapban egy-egy állatkerti kedvenc csalhat mosolyt az arcunkra.

Olvasom tovább...

 

2022-12-08

Újra itt a karácsonyi képeslapküldő szolgálat!

Idén is a felelősségteljes szeretet ölelheti át a karácsonyt, hiszen sok rokonunkkal, barátunkkal nem tudunk együtt lenni az ünnepekkor. De széppé teheted a karácsonyt azoknak is, akikkel nem találkozol: küldj nekik karácsonyi képeslapot az Állatkertből!

Olvasom tovább...

 

2022-12-07

Fogadj örökbe idén is egy fenyőfát!

Te melyiküket fogadnád örökbe? Grincset, Kevint, Noelt, Elfiet vagy Merryt? Gyönyörű fenyőfák élnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Karácsony ünnepére örökbe is fogadhatod bármelyiküket. Ez igazán környezetbarát megoldás.


Olvasom tovább...

 

2022-12-06

Nyerd meg a karácsonyi ajándékod!

Ismét karácsonyi tombolát hirdetünk, hogy segítsünk a fa alá kerülő ajándékok összegyűjtésében, és ti is segíthessetek! Aki december 1-10. között Támogatás oldalunkon egy falatka hal, egy bála széna vagy egy kis bambusz árával támogatja az állatkerti lakókat, virtuális tombolaszelvényt kap.

Olvasom tovább...

 

2022-12-04

Csupa jó gyerek volt a Mikulás renezvényünkön

Virgácsot nem is hozott, csak csokicsomagokat a Télapó azoknak a gyerekeknek, akik Alapítványunk egyik kiemelt tmogatója, a Bergmann Könyvelő Iroda Kft. rendezvényére érkeztek. A cég évek óta az Állatkertbe hozza dolgozóinak gyerekeit Mikulásváró  rendezvényre.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 42 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink