Elefántok karácsonya

2022-12-20

Szaloncukor helyett alma, répa és mindenféle zöldségek kerültek az elefántok karácsonyfájára, amelyet december 19-én, hétfőn délelőtt kaptak meg az elefántcsalád tagjai, az Oázis kertészet jóvoltából.

Samu és Arun - a két elefántkölyök - igencsak érdeklődik minden szokatlan dolog iránt. Ezt vártuk hétfőn délelőtt is, hiszen nekik akkor kezdődött a Karácsony, amikor is több fenyőfa került a kifutóba, a központi helyre a legszebb, mindenféle zöldséggel, gyümölccsel ékesített igazi karácsonyfa.

Az előzetes várakozással szemben viszont a fánik mintha megszeppentek volna a szokatlan dekorációtól: az első percekben óvatosan kerülgették a fákat, a két nagyobb elefánt szorosan közre is fogta Samut. Angele, a mama még toppantott is lábával, a talajt ütötte ormányával, mintha valamiféle ellenség fenyegetné a fiait.

De aztán csak győzött a kíváncsiság! Először Arun, majd a többiek is rájöttek: kiváló móka kerekedhet a fenyőfák segítségével.

Így beigazolódott az előzetes várakozás: az elefántok számára a fenyőfa nem csak a kifutót gazdagító élmény, izgalmas játékszer, ami szétrombolandó, megtaposandó új kihívás, de egyúttal szokatlan nassolni valót is jelentett. A trópusi tövisekhez képest a fenyőtű nem is számít szúrósnak, az íze pedig? Akik kedvelik a híres görög bort, a Retsinát, azok tudják, hogy a gyantás fenyőíz igenis lehet nagyon finom. Nemcsak Angele és a fiúk, hanem Assam is érdeklődve kóstolgatta, hiszen ő is kapott a csemegéből.

Az Oázis kertészet nem csak az elefántok számára hozott fenyőfákat, hanem az orrszarvúaknak és a vadbivalyoknak is, akik szintén izgalommal fogadták a különleges újdonságot a kifutójukban.