Ezredszer az Állatkertben

2018-09-10

Egyedülálló teljesítmény! Talán nincs még egy ember (az itt dolgozókon kívül), aki annyiszor belépett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, mint Dénes Gábor. Ezredik látogatása alkalmából itt köszöntötte fel a családja is és az ünneplésből Alapítványunk is kivette a részét.

 

 

Tévedés kizárva, - Gábor minden alkalmat pontosan feljegyzett egy füzetbe, így gyűlt össze éppen ezer állatkerti látogatás. (Ennél azonban többször is áthaladt a Főkaput övező kőelefántok között, mert eljött más rendezvényekre is, például a nyáresti koncertekre.) De a füzetben is vezetett „igazi” látogatások közé csak azokat számítja, amikor normál nyitvatartási időben, állatnézőbe érkezett.

A kedvenc helye az Állatkertben a Lepkeház, ha pedig az nincs nyitva, akkor az America Tropicana – közismertebb nevén a Pálmaház – lakóit szemléli legszívesebben. Míg az előbbi csak nyaranta nyújt csodás látnivalót, az utóbbiban még a leghidegebb időszakban is lehet gyönyörködni az élővilág legváltozatosabb képviselőiben. S Gábor gyönyörködik is bennük, télen, nyáron egyaránt.

Legyen így a következő ezer alkalommal is!