Megígértük, megcsináltuk: erre költöttük a tavalyi 1%-okat

2024-04-05

A tavalyi év legnagyobb vállalása Alapítványunk részéről az volt, hogy támogatóink segítségével kibővítjük a vombatok kifutóját, hogy az idős szülőpár mellett elférjen Mia, a Budapesten született vombat-lányka és jövőbeli párja is. A vombatok tartásának ugyanis szigorú feltételei vannak.

Alig egy esztendeje, tavaly tavasszal hirdettük meg a „Vombatvárat építünk” programunkat, kérve támogatóinkat, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-át erre a célra felajánlva utalják át az Állatkerti Alapítványnak. Szeptemberre az is kiderült, hogy milyen sokan vállaltak részt a vombatvár építésben: majd’ 10 millió forint érkezett az szja 1%-ok felajánlásából és további majd’ másfél millió más gyűjtőakcióinkból.

Megígértük, megcsináltuk: elkészült a vombatvár! Akik mostanában az állatkertben járnak, már látják, a régi, a Dél-Amerika kifutó felé eső oldal mellett az Ausztrál ház felöli oldalon is sikerült kialakítani egy tágas, több részre is tagolható vombat kifutót. Nem volt könnyű feladat a műemléki védettséget élvező Ausztrál ház közvetlen közelében, de hála a Dakota Design Home Kft. körültekintő munkájának, minden problémát sikerült megoldani. Sőt, az időközben érkezett újabb kihívásoknak is megfelelni, merthogy az ausztrál természetvédelmi hatóságokkal történt folyamatos egyeztetés miatt még módosítani is kellett az eredeti terveket. Most már valóban csak az ausztrál hatóságokkal (DCCEEW, Department of Climate Change, Energy, the Environment and Water) való levelezés lezárására van szükség, hogy megkaphassa a szükséges engedélyeket a Fővárosi Állat- és Növénykert az eddig rendkívül sikeres vombattartási további kiteljesítésére.

Megígértük, megcsináltuk, köszönhetően mindazoknak, akik támogatják Alapítványunkat az állataink örökbefogadása mellett személyi jövedelemadójuk 1 százalékának felajánlásával is.

Köszönjük!

Idén is fantasztikus terveink vannak a Fővárosi Állat- és Növénykert támogatására, olyan programokat szeretnénk megvalósítani az 1%-ok gyűjtése révén, amelyek embernek is, állatnak is plusz élményt jelentenek.

Kérjük, támogassa elképzeléseinket, ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú civil szervezetünknek! Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének tagjaként bizton állíthatjuk, hogy adományaikat a kitűzött feladatokra fordítjuk.