Zoolimpia 2016

2016-02-21

Biztosak vagyunk benne: mindenki nyerni fog, hiszen nem is igazi versenyre készülünk. A Zoolimpia „csak” a témakört jeleníti meg: mindenki – állat, ember egyaránt – nyertes lehet, ha adott képességeit jól hasznosítja. Azok a gyerekek is, akiknek élményterápiát szervezünk az állatkertben.

Az érmek már elkészültek, - minden résztvevő aranyszínű medált kap emlékbe az állatkerti Zoolimpián. Tíz csoportnyi, összesen 120 sérült, fogyatékkal élő gyermekeket látunk vendégül az Állatkertben annak az élményterápiás foglalkozássorozatnak a keretében, amelyet a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával rendezünk. A zoopedagógusok és a fogyatékos gyermekek speciális igényeit ismerő szakmai referensek hónapok óta dolgoznak a foglalkozások anyagának összeállításán, külön-külön útvonalat, ismeretanyagot terveznek minden csoportnak,  hogy a vak és gyengénlátó, a mozgáskorlátozott és az értelmi fogyatékos gyermekek a lehető legszebb, számukra a legtöbbet jelentő élményekkel térhessenek majd haza. A munkába bevonták azoknak az iskoláknak a pedagógusait is, akiktől érkeznek majd a gyermekek, hiszen így szinte személyre szabott élményekkel várhatjuk a csoportokat.

Az első csoportok február 22-én érkeznek, majd a következő hetek hétfői és péntekei is az élményterápiák jegyében zajlanak Alapítványunknál.

Platina fokozatú támogatóink