Archívum

Összesen: 733 db

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 37 »

2018-08-28

Állatkeretek éjszakája, örökbefogadási akcióval!

Mit szeretnél? Egy konvencionális baglyot -  legyen az uhu vagy hóbagoly akár - esetleg kuszkuszt, földimalacot vagy cukormókust? Közeleg az Állatkertek Éjszakája, örökbefogadási akciónkkal.

Olvasom tovább...

 

2018-08-06

TOP 10 július: holtversenyek hava

Arun mellé Haiku, a kispanda fiú is élre tört a legnépszerűbb állatok júliusi listáján. A leggyakrabban örökbe fogadott állatok „csapatversenyét” most is az elefántok nyerték, de a kispandák – bár csak ketten vannak – így is ezüstérmesek lettek a csapatversenyben.

Olvasom tovább...

 

2018-08-03

Állati jó … igaziból és virtuálisan

Összeérhet az igazi és a virtuális világ: az Állatkertben valódi állatokban gyönyörködhetsz, míg a Future Park meseállat-világában a legizgalmasabb technika segíti a szórakozást.

Olvasom tovább...

 

2018-07-09

TOP 10, június

Arun verhetetlen, - legalább is egyelőre. De eltelik néhány év és bizony megkophat a népszerűség. Asha például – a korábbi kedvenc kis elefánt - öt éves korára már be sem fér az első tízbe a legnépszerűbb állatok között. De nem ez az egyetlen meglepetés a leggyakrabban örökbe fogadott állatok június listáján.

Olvasom tovább...

 

2018-07-04

TalálkoZoo a Holnemvolt Várban

Minden évben egy esti összejövetelen köszönjük meg kiemelt támogatóinknak - a bronz, ezüst, arany és platina fokozatú örökbe fogadóknak, hogy támogatják az állatkerti állatok tartási körülményeinek javítását. Idén az új állatkerti játszóparkban, a Holnemvolt Várban és a Hetedhét Palotában láttuk őket vendégül.

Olvasom tovább...

 

2018-06-25

Platinás jegesmedvék!

Belij és Szerij igazán megérdemlik, - hiszen nagy közönségkedvencek! Immár platina fokozatú támogatójuk van. Az örökbe fogadónak járó díszes oklevelet az adományozó Teletál Ételfutár Kft képviseletében Benke Laci bácsi vette át Montksó Évától, az Állatkerti Alapítvány elnökétől.

Olvasom tovább...

 

2018-06-07

Májusi TOP 10

Nincsenek csodák: Arun, a tündéri kis elefánt magasan nyerte a májusi népszerűségi versenyt, s a dobogó második fokán változatlanul Indigo, a gorillababa áll/ül/fekszik. Az okoz némi meglepetést, hogy Sheshe, a majd másfél éves zsiráfborjú beelőzte a korábbi évek nagy kedvencét, Aurórát, aki májusban „csak” ötödik lett a leggyakrabban örökbe fogadott állatok között.

Olvasom tovább...

 

2018-06-05

Újra itthon!

Itthon, azaz újra az Állatkertben, azon belül is a Holnemvolt Várban! Visszatértek az építkezés ideje alatt nem látható állatok, a tevék, alpakák, lovak.

Olvasom tovább...

 

2018-06-04

Az elefántkifutótól kezdve születésnapi koncertig...

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért 2017-ben is az alapító okiratában megfogalmazottak szerint minden lehető eszközzel segítette alapítója, a Fővárosi Állat és Növénykert működését.

Olvasom tovább...

 

2018-06-01

Árun nevelőszülei

Igazán gondos nevelőszülei vannak Arunnak, az alig fél éves kis elefántnak! (Nem mintha édesanyja, Angel nem gondoskodna róla példamutatóan.) Tiszteletbeli „gyámjai” azonban arra is figyelnek, hogy mind többen hírét vehessék a tündéri elefántbébinek.

Olvasom tovább...

 

2018-05-25

Egy kis időutazás, Balu kapcsán

Újabb szereplő A dzsungel könyvéből: Maugli bölcs öreg tanítómestere, Balu oda költözött a dekkáni dólok, azaz a vadkutyák mellé az Állatkertben.

Olvasom tovább...

 

2018-05-14

Köszönjük a nevelőszülőknek!

Az állatok nem tudják elmondani, így mondjuk helyettük: köszönjük, hogy ilyen sokan vagytok! Mármint ti, állatkerti nevelőszülők! Köztük olimpiai bajnokok is, mint Liu Shaoang Ádó, rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai bajnok, aki szintén olimpiai bajnok testvérével, Sándorral közösen éppen ez alkalomból örökbe fogadta a jegesmedve tesókat.

Olvasom tovább...

 

2018-05-06

Áprilisi TOP10: Cukik az élen

Arun, az öt hónapos kis elefánt még az élen, de Iringó, a pöttöm gorilla baba már ezüst érmes a legnépszerűbb állatok áprilisi TOP listáján. Auróra harmadik helye sem meglepetés, hiszen  a bájos arcú kispanda rendre ott van a leggyakrabban örökbe fogadott állatok élbolyában.

Olvasom tovább...

 

2018-05-06

Jövő vasárnap: Nevelőszülői értekezlet az Állatkertben!

Már csak hetet kell aludni és itt is van a Nevelőszülők Napja az Állatkertben. Ugye, ti  is eljöttök meglátogatni kedvenceiteket?

Olvasom tovább...

 

2018-04-25

Egy kis segítség, hogy célba érjen az 1%!

A személyi jövedelemadó 1% óriási segítség a civil szervezeteknek, így Alapítványunknak is, de sokat nem tudják, miként is kell rendelkezni annak felajánlásáról. Íme, egy kis segítség ahhoz, hogy biztosan célba érjen!

Olvasom tovább...

 

2018-04-24

Arun is köszöni az 1%-okat

Arun, a tavaly született kis elefánt ezúton is köszöni a támogatást. Az szja 1%-kokból összegyűjtött pénz (majd hatmillió forint) segített abban, hogy igazán kényelmes körülmények közé érkezhessen a Budapesti Állatkertbe.

Olvasom tovább...

 

2018-04-23

Leszel a munkatársunk?

Az Állatkert – ahol Alapítványunk tevékenykedik - a legjobb hely ugyan a világon, mégsem csupa móka, kacagás, itt bizony dolgozni is kell. Éppen ezért munkatársakat keresünk, több munkakörbe is!

Olvasom tovább...

 

2018-04-22

Az éjszaka csodái

„Tanár úr tudná talán,/milyen hal ez? macskacápa?”
„Rá van írva uszonyára,/de nincs itt az ókulám.”
Pál örült, hogy futhatott/és szekundát nem kapott. (Weöres Sándor: Az éjszaka csodái)

Olvasom tovább...

 

2018-04-06

TOP 10, ABC-sorrendben

Legalább is a lista elején: Arun, Auróra, Bandita az első három helyen, de még Cezi is ott van a márciusi TOP tízben. S az abc-sorrenden túl, már Indigo, az alig egy hete nevet kapott gorilla-baba  is megkezdte a felkapaszkodást a leggyakrabban örökbe fogadott állatok listájára.

Olvasom tovább...

 

2018-03-31

Különleges család: három gyerek, egy macska és egy elefánt

Nyuszi helyett elefántot fogadott örökbe Farkasházi Réka Húsvét előtt, amikor az állatkertben járt kislányával a Családvarázs újabb forgatásán.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 37 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink