Archívum

Összesen: 701 db

További oldalak: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 36 »

2017-04-18

Gyerünk, gyerekek!

Csapatépítő tréningen látta vendégül Alapítványunk a magyar jégkorong válogatott tagjait. A kijevi divízió 1/A világbajnokságra készülő hokisok vezetői azért választották ezt a programot, mert a Magyar Jégkorong Szövetség kiemelt támogatója Belijnek, az egyik jegesmedvének.

Olvasom tovább...

 

2017-04-14

Nyuszi-simi a Japánkertben

Az állatkerti nyuszisimogatóban mindenki jól érezheti magát: a gyerekek, mert hozzáérhetnek a puha, szuszugó kis szőrmegombócokhoz, az anyukák-apukák, mert sikerül megfelelni csemetéik kívánságának és még a nyuszik is, hiszen „váltott műszakban” állják a húsvéti forgalmat, s gondos ápolók vigyázzák, hogy bajuk ne essen.

Olvasom tovább...

 

2017-04-06

Németh Kristóf hangján szól az állatkerti hangosbemondó

Kedves Látogatóink! Az Önök kényelme, valamint a gyermekek és állatok jó egészségének érdekében…. Ki nem kapja fel a fejét a kellemes, ámde határozott hangra, s ki nem tartaná be az így kapott instrukciót? Néhány napja Németh Kristóf hangján szólal meg az állatkerti hangosbeszélő.

Olvasom tovább...

 

2017-04-05

Zsiráfok az élen!

Mind csapatban, mind egyéniben a zsiráfok vezetnek az örökbefogadott állatok népszerűségi listáján az első negyedévben. Ez persze nem meglepetés: a kölykök – a zsiráfok esetében nevezzük inkább borjúnak – mindig, minden összehasonlításban a legkedveltebbek.

Olvasom tovább...

 

2017-03-22

Búcsúzunk Nur-Nuru-Bintől

A súlyos daganatos betegség legyőzte az Állatkert kedvencének szervezetét, - sajnos minden erőfeszítés ellenére el kellett búcsúzni Nur-Nuru-Bintől.

Olvasom tovább...

 

2017-03-21

Unokatesók

Belij és Szerij remekül érzi magát Budapesten. A nemrégiben érkezett jegesmacik – merthogy még inkább macikorban vannak az ifjoncok – egész nap játszanak és fürdőznek a medencében. A mai sajtóbemutatóra meglátogatták őket az unokatesók is: a Magyar Jégkorong Szövetség jegesmedvéje, Csúszka és a DVTK Jegesmedvék hokiklub kabala állatai.

Olvasom tovább...

 

2017-03-18

Aggódunk Nur-Nuru-Binért

Állatkertünk munkatársai egy emberként aggódnak a napok óta gyengélkedő koaláért. A vizsgálat eredménye szerint Nur-Nuru-Bin szervezetét egy daganatos megbetegedés, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg.

Olvasom tovább...

 

2017-03-08

Asha legújabb nevelőszülei a tűzoltók

Hagyományos kabalaállata a tűzoltóknak az elefánt, már csak azért is, mert hosszú ormánya mind mind alakjában, mind használatában hasonlítható a tűzoltó fecskendőhöz. Persze azért is, mert okos, erős és olyan aranyos.

Olvasom tovább...

 

2017-02-28

Nőnapi meglepetés

Egy évre adhatsz ajándékot Nőnap alkalmából, ha az állatkerti „virágkínálatból” választasz: rózsás flamingó, rózsás turákó, rózsás kakadu, rózsás kanalasgém – csupa gyönyörűség. De lehet a meglepetés valameilyik cukiság is: az újszülött zsiráfbébi, a tündéri pandakölyök vagy a játékos kiselefánt.

Olvasom tovább...

 

2017-02-27

Már csak egy hónapig látható!

„Egy csodás őszi napon, amikor épp a gorilla kifutó körül jártam, láttam Golót a kedvenc ablakomnál üldögélni - szinte mesteri gondolkodó pózban  - az avartengerben, nem mehettem el onnan képek nélkül. Ennyire kifejező tekintetet ritkán lehet lencsevégre kapni.”

Olvasom tovább...

 

2017-02-10

Adja az állatoknak, mert ők biztosan megérdemlik!

Minden jó szándékú embert bíztatunk: ne hagyja veszni személyi jövedelemadója egy százalékát, hanem fordítsa jótékony célra! Önnek egy percnyi elfoglaltság, Alapítványunknak óriási segítség.

Olvasom tovább...

 

2017-02-08

Párosan szép...

Jaj, de bájosak, olyan emberiek a szerelmes állatok! Hajlamosak vagyunk saját érzéseinket felismerni az állatokban is, amikor figyelemfelkeltően udvarolnak, gyengéden turbékolnak, vagy kényeztetik párjukat, esetleg bőszen védelmezik azt a csábító vetélytárstól. Valentin nap alkalmából különleges kedvezményt kínálunk az örökbe fogadóknak: két-két meghívót a májusi és októberi nevelősülői értekezletre. Hogy akkor is a párukkal jöhessenek!

Olvasom tovább...

 

2017-02-05

Szemed tükre - portrék az Állatkertből

"Ha szemed tükrét elém tartod/magam látom, nem az arcod"

Bródy János dalszövege akkor is elgondolkodtató, ha nem egy énekes, hanem az Állatkertben bóklászó fotós, László Melinda fogalmazza meg képeivel az üzenetet.

Olvasom tovább...

 

2017-02-01

Hajrá bocsok!

Hány mackó él az Állatkertben? Igazából csak kettő: Romulus és Tibor, a kamcsatkai barnamedvék. De egy kis játékos jóakarattal rajtuk kívül is találkozhatunk medvékkel, legalábbis olyanokkal, akik nevükben jelzik medve-voltukat.

Olvasom tovább...

 

2017-01-23

Egyéni és csapatverseny – TOP’10 2016.

Asha végzett az élen, de az elefántok – csapatban – csak a másodikak! A csapatversenyt a zsiráfok nyerték, az egyéni második helyezett Sisi vezérlete alatt.

Olvasom tovább...

 

2017-01-16

Prémium kategória az örökbefogadásnál

A Prémium-kategóriás örökbefogadással kedvencét is meglátogathatja!

Olvasom tovább...

 

2017-01-14

25 év az Állatkertért

Még nyolc hónap és ünnepelünk.  Alapítványunk augusztusban lesz 25 éves!

Olvasom tovább...

 

2017-01-12

Vobara elpusztult

Szomorú hírt kell tudatnunk minden barátunkkal. Kedvencünket, Vobarát, a két koala egyikét szerda reggelre elveszítettük. Vobara minden különösebb előzmény nélkül került válságos állapotba, s erőfeszítéseink ellenére sem sikerült életben tartani.

Olvasom tovább...

 

2016-12-31

Micsoda év volt!

Méltatásához nem is kellene mást tenni, mint végigpergetni a naptár lapjait: szinte valamennyi napra jutott érdekes, értelmes tennivaló Alapítványunk életében, amivel segítette az Állatkert lakóinak életét és gazdagította a látogatók élményeit. 

Olvasom tovább...

 

2016-12-19

Karácsonyi kedvencek

Böngésztünk egy kicsit az adatbázisunkban, kik is a legnépszerűbb állatok a karácsonyi örökbefogadási akciónkban? Nagy meglepetések persze nincsenek, hiszen a rangsor elején általában ugyanazok az állatok találhatók, s legfeljebb egymás között cserélgetik a helyezéseket hónapról hónapra. 

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 36 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink